За Нас

     Създател и управител на Центровете за радиестезични услуги и рекреация ”Магия” е професионалният радиестезист,специалист по рекреация и психолог г-н Ивелин Иванов, който от 1990 година професионално се занимава с неутрализирането на вредните енергийни излъчвания и въздействия в различните им естествени, изкуствени и смесени разновидности.
Първоначално, около година г-н Иванов работи съвместно с екипа на първия си учител по радиестезия – нетитулования професор Георги Йосифов Атанасов – основния практик и основоположник на повечето радиестезични дружества и структури в България.
По-късно, отново около година, г-н Ивелин Иванов работи в съвместна фирма с колега – радиестезист.
През 1992 година е регистрирана фирмата ”Био-М Ив.Иванов ЕООД”, чиито основен предмет на дейност са: радиестезични изследвания, природолечение в съответствие със съществуващите нормативни актове, производство и търговия с езотерични, екзотични и психотронични средства. Допълнително в предмета на дейност на фирмата през следващите години са включени: производство и търговия с радиестезични продукти, радиестезични услуги, извършване на масажи и търговия с масажни и козметични продукти.През 2012 година приемник на дейностите става “”Био-М Ив.Иванов ЕООД”.
Първоначално г-н Иванов приема само в град Добрич. По-късно има приеми и в Балнеологичния комплекс на хотел ”Добруджа” в курортен комплекс ”Албена”.
     През 1992 година, след поредица от предавания по Националната телевизия и поради големия интерес, г-н Ивелин Иванов започва периодично да приема и в град София, няколко месеца след това – в град Варна, а по-късно, и в град Пловдив.
Основният офис на Центровете за радиестезични услуги ”Магия” е в град Добрич. В град Варна в продължение на 13 години г-н Иванов приема в една от най-реномираните частни поликлиники – ”Венкор – Патанов”, а от края на 2005 година Центъра разкрива самостоятелен офис и Езотеричен магазин на улица ”Дебър” 27 в центъра на град Варна.
В настоящия момент Центровете за радиестезични услуги и рекреация ”Магия” имат три приемни в България, в които работят специалисти в областта на рекреацията и духовните практики.

Офис: град Добрич, ул. ”Независимост” 26, тел.: 058 604 714,0879 174 014
Офис гр. Варна: ул. ”Дебър” 27, тел/факс: 052 645 660
Офис гр.София: ул. ”Алабин” 33, Търговски дом, вх. В, ет. 4, кантора 442 А
През изминалите години на Центровете за радиестезични услуги и рекреация ”Магия”, са помагали и сътрудничили над 50 души в различни области.
Искрената ни благодарност е към всички тях!!!

     До този момент над 110 000 души от цял свят са използвали и продължават да използват по един или друг начин услугите на Центровете.

За Ивелин Иванов
     Роден на 21.01.1969г. в село Росица, област Добрич. На девет годишна възраст започва да тренира плуване. На 11-12 г. вече прави леки разтривки (масажи), не само на близки, а и на съотборниците си в плувния отбор. После се учи от една от масажистките на спортното дружество ”Добруджа” – гр. Добрич, грижеща се за възстановяването на състезателите,. На 15г., при един пореден лагер на юношеския Национален отбор по плуване, останал впечатлен от уменията на новата рехабилитаторка и я помолил освен да му прави спортните масажи за възстановяване след тренировка, също и да го учи. Тя се съгласила и в рамките на този и следващите лагери, с нейна помощ научил основните масажни техники и похвати. През 1987г. изкарал първия си курс по козметичен и точков масаж.

      През 1988 г. завършил средното си образование с отличие в първия випуск на Спортното училище в гр. Добрич. Като Майстор на спорта по плуване трябвало да влезе в спортна рота, за да изкара казармата.Но преди това решил да кандидатства във ВИФ. Приели го във Военния факултет, но тъй като не искал да става военен, решил да влезе в казармата и после да продължи с образованието си. За голямо негово  учудване,го взели в поделение на МВР – гранични войски. После се оказало, че в Спортната рота са взели друг състезател на неговото място – с по-слаби спортни постижения, но с много връзки. Двете години в казармата били голяма школа за г-н Иванов. Продължавал да се занимава с масажи, но не и с активен плувен спорт, тъй като на границата нямало басейн. Помагал с разтривките си не само на младите, а и на старите войници и сержанти, но без да отдава голямо значение на това си умение.

     Един ден бил с група младежи на каменистия плаж в пограничното село Резово, където служел,когато на едно от момичетата му прилошало. Г-н Иванов  решил да и направи масаж. Тя се съгласила и след малко заявила учудено, че се чувства добре. Ивелин Иванов не обърнал внимание на този факт, но се зарадвал, че е успял да помогне. От този момент желаещите за разтривки и масажи ставали все по-вече – негови набори, стари войници, старшини, сержанти…

     Макар, че Ивелин Иванов много активно се занимавал с бойни изкуства, продължавал да мисли за плуването. Една вечер го повикал дошлия за проверка на заставата командир на комендатурата. Останал много доволен, че г-н Иванов успял да облекчи болките в гърба му и за благодарност,му разрешил да започне да тренира плуване в Окръжния град по един ден в седмицата. До този момент Ив.Иванов не бил чувал нищо за екстрасенси, лечители, билкари. За него съществувала само една медицина –официалната, която му помагала много при травми и наранявания. В един от дните, когато отишъл за поредната тренировка по плуване в гр.Бургас, прочел разлепени из града плакати за визитата на известен руски екстрасенс. Отново не обърнал внимание, но по време на тренировката другите състезатели коментирали какви чудеса правил екстрасенса. По същото време започнало укрепването на нашия граничен черноморски бряг. Част от бетонните блокове трябвало да се поставят във водата и за това дошли леководолази. Ивелин Иванов вече бил ефрейтор – награден за проявена смелост и съобразителност. Като такъв много често го пращали старши на граничен наряд на най-важните участъци.  Един следобед, при поредния наряд г-н Иванов се заговорил с един от леководолазите за плувните спортове. Оказало се, че техният ръководител е бивш треньор на Националния отбор по подводно ориентиране. След като ръководителя видял плувните умения на войника, му предложил да го включи в отбор по подводно ориентиране. Ивелин Иванов нямал никаква представа от този спорт и за това го поканили на Международно състезание. Било началото на октомври месец, времето хладно, а водата студена. Г-н Иванов бил седнал да полския отбор. Близо до него една от състезателките започнала да се превива от болки. Ивелин Иванов усетил странно, необяснимо чувство, че сложи ли ръка на стомаха й, болката ще отмине. Така и направил. Не минали и 5 минути, и жената се хвърлила на врата му целувайки го, а преводача предал думите й – че вече няма абсолютно никаква болка. Г-н Иванов бил много учуден.  Започнал да си спомня всички онези многобройни моменти, в които помагал на някого по подобен начин. Сега за първи път разбрал, че има хора, които с ръце и енергия можели да лекуват като него – наричали ги биокоректори.

      По-късно, отново в казармата, Ивелин Иванов изживял два много силни стреса – при първия след алергичен шок, предизвикан от медикаменти ”умрял”, като за няколко минути му спряла работата на сърцето. А  втория бил предизвикан от ухапване на отровна змия. Направило му впечатление, че след това имало моменти, в които сякаш се „изгубвал”. Нямал спомен какво точно  прави, но по думите на очевидци вършел неща, които в нормално състояние не би могъл. Показен бил случаят, в който с една ръка хвърлил щанга, тежаща 55кг. на 7-8 метра.!? Постепенно ”белите петна” в паметта на Ивелин Иванов се разредили, а лечителските му способности нарастнали. Било достатъчно да сложи ръка за няколко минути на болно място… и болката изчезвала. Уволнил се от казармата през 1990г. и веднага се върнал към спорта, но сега правел много по-често и масажи,а много от треньорите и състезателите го търсели за помощ. Г-н Иванов успял да се свърже с цяла група хора с подобни интереси. Един от мъжете в клуба по Психотроника му казал , че в Спортния комплекс,находящ се до Плувния басеин, имало известна екстрасенска. Ивелин се срещнал с нея и след проведения разговор, лечителката му предложила да работи и се учи при нея по няколко часа дневно. Той се съгласил, тъй като спокойно можел да си свърши тренировките и след това да работи. Посетителите в кабинета на екстрасенската били много и с най-различни проблеми. Някои от хората идвали специално за разваляне на магия. На Ивелин Иванов му било интересно що за глупости са това, тъй като не вярвал в подобни неща. Но при един подобен случай, в който лечителката накарала всички от екипа да излязат, за да не видят как ”разваля” магията, си спомнил за случка от преди няколко години, в която приятелка на майка му, която била парализирана и врачувала, гледайки на кафе, казала, че има магия, направена за него и сестра му. Жената дала някаква вода, с която да си измият лицето и ръцете.Тогава Ивелин Иванов забелязал, че въпреки неверието си ,преди това ”миене” не можел да тренира както трябва, а след това изведнъж направил личен рекорд.

     И сега, в тъмното преддверие пред кабинета на екстрасенската, Ивелин Иванов започнал да коментира що е то магия с друго момче от екипа – турче. То му споделило, че дядо му, който бил ходжа, преди смъртта си предал уменията за разваляне и правене на магии на жена си-неговата баба. Турчето демонстрирало пред г-н Иванов  и начин за правене на магия.

     След няколко месечна съвместна и доста ползотворна работа, отношението на шефката – сенз към Ив. Иванов рязко се влошило. Това било провокирано от факта, че няколко души заявили, че са доволни и вярват от целия екип само на младия  Иванов.

     По това време Спортното дружество „Добруджа ”в гр. Добрич, към което Ивелин Иванов работел като професионален състезател и инструктор по плуване, решило да създаде Кабинет за медицински консултации и масаж. Ивелин Иванов се явил на изпита. Одобрили го за масажист. Отделно посещавал и курсове по радиестезия, които се провеждали в събота и неделя в гр. Варна. Работел и тренирал от понеделник до петък в гр. Добрич, а в почивните дни бил в гр. Варна, където под ръководството на бай Георги Атанасов, се учел да работи с махала и багети.

     Оказало се, че на 21-22 години Ивелин Иванов се бил нагърбил с много тежки и отговорни неща. Тъй като имал различни интереси и се стремял да развие всеки от тях, денят му започвал в 7ч. сутринта и приключвал в 11-12ч. вечерта. В началото на 1992г. младият мъж осъзнал, че се занимава наведнъж с шест различни и много разнородни дейности – бил професионален състезател и инструктор по плуване, масажист към дружество ”Добруджа” – гр. Добрич, радиестезист към същото дружество, тренирал активно бойни изкуства, а участвал и в модни ревюта и снимки  към агенция за фотомодели и манекени. Трябвало да реши кое от уменията си ще продължи да развива и от кое -ще се откаже. Това се налагало от факта, че многото разнородни интереси не позволявали по-сериозно индивидуално развитие.

     Ивелин Иванов решил окончателно да се откаже от спортната си кариера на плувец и инструктор по плуване, както и от манекенството. Така вложил цялата си енергия в радиестезията, масажите и тренировките по бойни изкуства, а в края на 1992г., радиестезията окончателно заела доминираща роля в живота му.

Хронология на професионалното развитие:

1980г. – Първи опити за масаж.
1984г. – Обучение по масаж при професионалисти – рехабилитатори в спортно дружество     ”Добруджа”- гр. Добрич и Националния отбор по плуване за юноши старша възраст.
1987г. –  Курс по Козметичен и точков масаж.
1989г. – В казармата – преживяване на два големи стреса: спиране на сърдечната дейност след алергичен шок и ухапване от отровна змия – след това бързо развитие на лечителски способности.
1990г. – Два курса по обща екстрасензорика при специалисти.
1991г. – Курс за професионална квалификация – радиестезист.
1991г. – Работа като професионален масажист в Кабинет за медико – спортна конултация към   дружество ”Добруджа”- гр. Добрич.
1991г. – Курс за експерт-оператор по медицинска радиестезия.
1991г. – Правени изследвания и замервания на екстрасензорните способности към Национална лаборатория по биоенергетика.
1991-1992г. – Професионална работа като радиестезист, природолечител и масажист към Център по радиестезия и билколечение – хотел ”Миньор” в Курортен комплекс ”Дружба” .
1992г. – Курс за гладолечители.
1992г. – Участие в Национални конгреси по психотроника и биоенергетика.
1992г. – След среща в Министерство на здравеопазването, започване на клинични изпитания за действието на създадените от Ивелин Иванов биостимулатори – неутрализатори във Второ вътрешно отделение на Окръжна болница – гр. Добрич.
1992г. – Участие след персонална покана в Първи международен езотеричен събор.
1992г. – Курс по мандала при френски специалист.
1992г. – Курс по биолечение във вода при немски специалист.
1992г. – Курс по внушение и самовнушение при руски специалист.
1992г. – Един от учредителите на фондация ”Сияние”, издаваща вестник ”Свръхестественото”.
1992г. – Работа към консултантския екип на в-к ”Свръхестественото” в гр. София.
1993г. – Преподавател в опознавателни курсове по радиестезия и биолокация.
1993г. – Участие в авторския екип на в-к ”Свръхестественото”,създал телевизионните предавания ”Астрошоу” и ”Трето око” ,както и участие в тях.
1993г. – Излиза от печат Първата  книга на Ивелин Иванов– ”Отровата на магиите”.
1993г. – Работа като професионален радиестезист и природолечител в Балнеологичен комплекс към хотел ”Добруджа” – Курортен комплекс ”Албена”.
1993г. – Професионална работа като радиестезист в Частна поликлиника ”Венкор – Патанов” гр. Варна.
1994г. – Продължава професионалната работа във всички офиси.
1994г. – Участие в много телевизионни предавания – за Националната и регионални телевизии.
1994г. –  Интервюта за различни радиостанции – Национални и регионални.
1994г. – Водещ на собствена рубрика за радиестезията и природолечението в най-големия вестник на Североизточна България – ”Север – Изток”.
1994г. – Водещ на собствено предаване за радиестезията в регионално радио – гр. Добрич.
1994г. – Авторски публикации за радиестезията, природолечението и езотериката в пресата.
1994г. – Откриване на приемна  в гр. Пловдив.
1995г. – Продължава работата във всички офиси.
1995г. – Персонална покана и участие в Международния фестивал на магическото изкуство и алтернативната медицина ”Magic international” – Испания.
1995г. – Организатор и участник в Международен симпозиум по парапсихология.
1995г. – Правени изследвания на въздействието на създадените от Ивелин Иванов биостимулатори – неутрализатори и неутрализатори – катализатори чрез различна апаратура на няколко места в чужбина.
1995г. – Опознавателен курс – Китайска традиционна медицина.
1995г. – Заснет е енергийния филм ”Отровата на магиите”.
1996г. – Продължава работата в офисите.
1996г. – Работа извън България.
1996г. – Записан е  енергийния филм ”Вредни въздействия и влияния”.
1996г. – Поредица предавания за радиестезията и парапсихологията в редица регионални телевизии в страната и извън нея.
1997г. – Продължава работата в офисите.
1997г. – Серия предавания за радиестезията и индивидуалните методите на Центъра по радиестезия ”Магия” за неутрализиране на вредни въздействия и влияния в редица регионални телевизии.
1998г. – Продължава работата във всички офиси в страната.
1998г. –  Предавания за Националното радио и регионални радиостанции.
1998г. – Редица участия по въпроси в областта на парапсихологията за регионални телевизии.
1999г. – Продължава работата във всички офиси в страната.
1999г. – Излиза от печат втората книга на Ивелин Иванов – ”Моята магия – живот за доброто”.
1999г. – Поредица от статии в Национални всекидневници за дейността на г-н Ивелин Иванов и Центровете по радиестезия”Магия”
2000г. – Продължава работата в България.
2000г. – Редица изследвания на енергизирани от г-н Ивелин Иванов продукти и на биостимулаторите – неутрализатори, както и на неутрализаторите – катализатори в чужбина.
2001г. – Продължава работата в България.
2001г. – Курс Изис Сейким – първо ниво.
2002г. – Продължава работата в офисите.
2002г. –  Курс Изис Сейким – второ ниво.
2002г. – Правени радиестезични замервания на трите големи пирамиди на платото Гиза и в Долината на Царете в Египет.
2003г. – Работа в офисите в България и извън страната.
2003г. –  Курс по ”Възстановителен и козметичен масаж” към Медицински колеж и Български Червен Кръст.
2004г. – Продължава професионалната работа във всички офиси.
2004г. – Работа по цяла серия енергиино заредени продукти.
2005г. – Продължава работата в офисите.
2005г. –  Професионална квалификация – специалист по ”Мениджмънт в рекреацията (цигун терапия и китайски масаж)”.
2005г. – Участие в предавания , свързани с радиестезията във водещите Национални телевизии.
2006г. – Продължава работата в офисите.
2006г. – Преподавател по радиестезия в следдипломната квалификация ” Мениджмънт в рекреацията, SPA и Wellness центрове”.
2007г. – Пътуване до Индия с основна цел посещение на Ашрама на Шри Сатия Сай Баба.
2008г. – Приключенско пътуване до Мексико и Гватемала с основна цел посещение, проучване и замерване на най-известните градове на маите – Теотиуакан, Тула, Монте Албан, Паленке, Ушмал, Чичен Ица, Коба, Тулум, Тикал…
2009г. – Участие в Международно изложение EMITT – Истанбул, Турция – рекреация, СПА и туризъм.
2009г. – Пътуване до Барселона, Испания с основна цел подновяване на контакти със сродни фирми и организации.
2009г. – Създаден е нов сайт – www.green-spectrum.com – рекреация, радиестезия, хранителни режими, енергийно заредени и природни продукти, бойни изкуства и духовни практики, Фън Шуй, паневритмия, парапсихология и др.
2009г. – След успешен прием започване на обучение в специалност”Психология”-Варненски Свободен Университет”Черноризец Храбър”.
2010г. – Участие с лекция по радиестезия в Национална форумна среща – Априлци – май 2010г.
2010г. – Участие в Младежки събор на Бялото братство в археологически резерват “Мадарски конник”.
2010г. – Основаване на Международна Асоциация за развитие на иновациите.
2010г. – Продължава обучението в специалност”Психология”-Варненски Свободен Университет”Черноризец Храбър”.
2010г. – Започване на Базисно обучение по Позитивна Психотерапия.
2011г. – Продължава обучението в специалност”Психология”-Варненски Свободен Университет”Черноризец Храбър”,като за учебната 2011-2012 година е преминат Индивидуален план на обучение-две години за една с положени 15 изпита.
2011г. – Успешно завършване на Базисно обучение по Позитивна Психотерапия и започване на Майсторско обучение.
2012г. – Продължава обучението в специалност”Психология”-Варненски Свободен Университет”Черноризец Храбър”.
2012г. – Успешно завършен курс при професор доктор Марко Джанини”Тематично-аперцептивен тест (ТАТ) – класическа и когнитивна парадигма.
2012г. – Успешно завършен курс “Игрова терапия при раздяла и развод на родителите”-Институт по Позитивна Психотерапия.
2012г. – Успешно завършване на модул”Фамилна терапия” в Майсторско ниво по Позитивна Психотерапия.
2012г. – Участие в семинар “Четирите споразумения:Практическо ръководство за лична свобода” на Дон Мигел Руис.
2012г. – Участие в семинар”Петото споразумение:Практическо ръководство за самоусъвършенстване” на Дон Хосе Руис.
2013г. – Завършаване с отличен успех на специалност “Психология”-Варненски Свободен Университет”Черноризец Храбър”.Защитена успешно Дипломна работа на тема”Психологически методи за детекция на лъжата”.
2013г. – Успешно завършване на курс “Хипноза и Хипнотерапия”-НЛП България.
2013г. – Успешно завършване на курс”Възрастови кризи в детско-юношеска възраст”.
2013г. –Успешно завършване на Майсторски клас при проф.д.пс.н.Лариса Цветкова (Санкт-Петрбургски държавен университет) “Методология за създаване на програми за профилактика на здравето”.
2013г. -Успешно преминато обучение “Паническите атаки-проблем или ресурс за развитие?Краткосрочната психотерапия на тревожно-депресивните и панически разстройства” при проф.Марин Роглев психиатър,дмн.
2013г. -Участие в кнференцията ’20 години дружество по Позитивна психотерапия в България-традиции и настояще”.Гост-лектори от WAPP,Висбаден,германия:М.Песешкиян,д-р Ш.Рафат,д-р А.Ремерс.
2013г. -Успешно завършване на “Основен курс по Хипноза”(108 академични часа)към Българска Асоциация по Хипноза и Хипнотерапия.
2014г. –Успешно заършване  на “Курс по Хипнотерапия”(54 академични часа)към Българска Асоциация по Хипноза и Хипнотерапия.
2014г. След двадесет и три (23) годишно прекъсване, участие в Държавното първенство по плуване за ветерани. Заето престижното трето (3) място във възрастовата си група.
2014г. –Завършване с отличен успех на магистратура “Психологично консултиране” – Варненски Свободен Университет “Черноризец Храбър”. Защитена с отличие магистърска теза “Влияние на рекреационни услуги върху психофизиологичното състояние”.
2014г.- Съучредител на БАХ – Българска Асоциация по Хипноза.
2015г.– Продължава цялостната работа във всички офиси.
2015.- Участие в 11 Национална конференция “Психодинамика в терапевтичната интеракция” – Дружество по Позитивна психотерапия в България. Гост лектори от WAPP.
2015г.-Продължава преподавателската дейност в специалността “Мениджмънт в Рекреацията”.

Започване на нови Учебни курсове по Радиестезия в няколко нива- само за интересуващи се от Радиестезия.

2015.- Периодични участия във ветерански национални и международни състезания по плуване с престижно представяне.
2016г.- Продължава цялостната работа в офисите. Започване на нови разработки на идеи и продукти с различни специалисти- инженери, лекари, физици, химици…
2016г.– Участия в международни и национални състезания по плуване за ветерани с престижно представяне.
2017г. –Продължава цялостната работа в офисите както в България, така и в чужбина. Участия в редица състезания по плуване за ветерани с престижно представяне.
2017г.- Проведено индивидуално обучение на тема “Психични и психопатологични особености на пациенти с психоза” в Психиатрични клиники- Многопрофилна болница за активно лечение “Св. Марина” ЕАД, Варна.

 

 

Г-н Ивелин Иванов е работил в:

Турция, Финландия, Испания, Хърватска, Австрия, Италия, Египет, Русия, Кипър, Тунис… Правил е радиестезични замервания в Индия,Мексико,Гватемала,Белиз,Малта,Румъния,Украйна,Сингапур,Малайзия,Индонезия…

Член е на:

Международна асоциация за развитие на иновациите, Дружество по Позитивна психотерапия в България и БАХ – Българска Асоциация по Хипноза.

Moля ако желаете радиестезичен анализ, прочетете уведомлението и попълнете декларацията към него