Процедури за коремна стена

Продължителност: 20-30 минути
Цена: 20.00 лева

Здравата коремна стена е не само естетичен, а и здравословен признак за всяка възраст.

Най-често срещани отклонения:

Първо, у нераждала жена, особено в края на пубертета се натрупва голямо количество подкожна мастна тъкан в областта на корема и талията, дължащо се предимно на нерегулирана диета и на хормонални нарушения. Понякога може да се образуват стрии на разтягане на коремната стена, но винаги е с намалена еластичност, нездрава.

Второ, по време на бременност, настъпва несъразмерно с времето прекомерно разтягане на коремната стена, нарастване на корема и образуване на подкожна мастна тъкан в коремно-тазовата област. След раждането настъпват резки хормонални промени, бързо се получава стопяване на поддържащата мастна тъкан и отпускане на коремната стена. Улисани в грижи около новопоявилата се рожба или поради немарливост към собствената външност, някои жени не обръщат внимание на този факт. Те си спомнят за него едва когато усетят първите болки в корема, дължащи се на на т.нар. смъкване на коремните органи в долната част на коремната кухина. Настъпва момент, когато се появяват първите признаци на болки от смъкнати бъбреци, смъкната матка, черен дроб, прегънати жлъчни пътища, издължен в посока надолу стомах, увиснало напречно дебело черво и т.н.

Всички тези отклонения не биха настъпили, ако се обърне внимание на здравината на коремната преса още по време на развитието на младата жена, още по време на пубертета.

Чрез плавни и целенасочени движения на мускулатурата на коремната стена може да се осигури нормално кръвообращение, правилно развитие на еластичните сили на кожа, подкожие, мускули, прикрепващи връзки на вътрешните органи към коремната стена, да се изградят компенсаторни възможности на същата и да се предотвратят горните заболявания.

За здрава коремна преса трябва да се осигури добър тонус на правите коремни мускули.
В комплекса от целенасочени мероприятия за здрава коремна стена особено място може да намери козметичният точков масаж.

Споделете тази страница с Ваши приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest

Moля ако желаете радиестезичен анализ, прочетете уведомлението и попълнете декларацията към него