Масаж с етерични масла

– Масаж с етерични масла на цяло тяло

Продължителност: 50-60 минути
Цена: 28.00 лева

– Масаж с етерични масла – частичен

Продължителност: 20-30 минути
Цена: 18.00 лева

Ароматерапията е дял от природолечението, която разглежда човека като единство от тяло, ум и психика и препоръчва целенасочено използване на етеричните масла при душевни и физически оплаквания. Влиянието на ароматите върху психическото и физическото състояние на човека е известно от древни времена.

Натуралните етерични масла са природни екстракти получени от различните части на растенията — листа, плодове, стебла и корени, чрез дестилация. В тях се съдържа голямо количество биологично активни вещества.

Ароматерапията е индивидуална терапия. Едно и също масло може да окаже твърде различно действие върху различните хора. Затова е необходимо от няколко масла, които имат сродни показания да се подбере най-подходящото. Добре е преди масажа да изберете онези от тях, които най-много подхождат като аромат на Вашата личност. Някои от маслата имат мигновен успокояващ и ободряващ ефект.

Всяко етерично масло има уникален ароматичен букет и притежава определени лечебни свойства. За да се проявят тези свойства маслото трябва да попадне по някакъв начин в организма. Етеричните масла проникват в организма посредством обонянието и кожата, и чрез вегетативната нервна система и кръвта влияят на основни функции на организма. В ароматични смеси те взаимно засилват въздействието си. Използват се при оплаквания от различен характер, за масажи, фрикции, бани, за специализирана и домашна козметика, за ароматизиране на помещения, при спорт и сауна и като хранителни добавки. За кожата и косата, в кремове и масла за тяло и в шампоани, те са прекрасно естествено поддържащо средство.

Някои от предимствата на чистите етерични масла:

– Определени масла зареждат с енергия и тонизират, като по този начин дават увереност.
– Може да се използват в масаж или облекчаваща вана, така че да намалят болките, да успокоят нервното състояние и да облекчат безпокойството.
– Може да се използват за подобряване на настроението и намаляване на умората, когато са налице неувереност и изтощение.
– Определени масла могат да отворят дихателните пътища и да улеснят дишането.
– Някои от маслата действат противовъзпалително и антидепресивно.

Споделете тази страница с Ваши приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest

Moля ако желаете радиестезичен анализ, прочетете уведомлението и попълнете декларацията към него