Искате ли да развиете …

Искате ли да развиете магическите си сили?

В-к ”Свръхестественото”, 11.1993г.

Прочетете тези практически съвети от книгата на Ивелин Иванов ”Отровата на магиите”

*Кафето ви прави артистични, чаят предизвиква меланхолия*

Голяма част от операциите в Практическата магия се предшестват от няколкодневен режим, който включва приемането на определен вид и отказване на някои храни.

Всеки, който има желание да изучава Магия, трябва да започне с практическо развитие на своите органични сили. Всеки сам за себе си открива в храната и във възбуждащите средства двата полюса на своята собствена нервна сила. Чрез личен опит се достига онова ниво на точна дозировка, която ще ви осигури оптималният за вас резултат.

Подготовката за магически операции започва с преминаването изцяло на растителна храна. Такава подготовка обикновено трае от 7 до 40 дни. Растителната храна, при по-продължителна употреба, произвежда спокойствие и почти спира съпротивлението на импулсивното същество. Следователно цялата нервна енергия може да се използва от волята. Ако човек се стреми да развие у себе си трансцедентални (екстрасензорни) способности, трябва да прибави към растителната храна и няколко чаши чай. Ако към тази хранителна диета се прибави и няколко часа на ден вътрешно съзерцание (разсъждение), постепенно пред погледа му ще се открият астралните явления.

Растителната храна действа върху центъра на инстинктите, а местната – върху центъра на страстите. Възбуждащите вещества активизират нервните запаси или интелектуалния център.

Възбуждащите вещества са много, но ще се спра само на алкохола, кафето, чая и хашиша. Всички действат на нервния запас от енергия. Ако ви се спи, изпивате чаша кафе и започвате да се чувствате много добре. Какво се е случило?

Знаем, че в нормално състояние запасите от нервна сила се намират в плексуса на голямата симпатикова нервна система. Първоначалното действие на възбудителните средства се характеризира с предаване на част от запасите в организма, след което следва обратна реакция. Примерно, едно стомашно разстройство се оправя за няколко часа, а едно нервно разстройство иска продължително лечение.

Алкохолът е едно от най-ценните и в същото време от най-опасните възбуждащи средства. Действието му е бързо, но не е продължително. Под неговото влияние се освобождава голямо количество нервна сила, а умът отначало става по-бистър и пъргав. Ако дозата продължи да се увеличава, настъпва пиянство, тоест нивото на нервната сила отслабва до такава степен, че волята не може да управлява нормално психиката.

Кафето е най-силното възбуждащо средство по отношение на продължителността. То има две свойства: около час след приемането му облекчава работата на стомаха и освобождава голямо количество нервна сила. Вторият момент на действие е след 2-3 часа и оказва въздействие на интелектуалната сфера. Действието на кафето е около 3 до 5 часа. То преди всичко спомага за развитие на артистичната възприемчивост.

Чаят действа много предателски. Умственото възбуждане, което предизвиква, е някъде между това на алкохола и кафето. Това възбуждане е много леко, без резки преходи. Чаят предизвиква меланхолия и последователно, макар и постепенно поразява нервната система.

Много хора смятат, че хашишът пренадлежи към най-опасните лекарства, заради действието му върху психиката на човека. Известно е, че хашишът предизвиква чудни видения и екстаз. Наистина, хашишът е вещество, подобно на опиума, но с голяма интензивност. Той моментално унищожава целия запас от резервни нервни сили, като ги прехвърля изцяло в умствената сфера. За това и въображението започва да преувеличава идеите, да рисува чудни картини. Точно това свойство на хашиша се използва на Изток за лечение. Примерно запалената лампа под въздействието на хашиша изглежда като чуден дворец с много огньове и бляскави скъпоценни камъни. Хашишът допълва, но нищо не създава. Ако мислите са лоши, той подсилва лошотията до ужас. Приемането на хашиш предизвиква пълно изтощение на нервните запаси и довежда до страшни кошмари и страдания. Опиумът и морфинът действат по подобен начин, но по-слабо. Техният роб в желанието си да се избави от мъченията, постепенно увеличава дозата, докато стигне до пълно изтощение и смърт. Според учението за Практическа магия, приемането на този род възбудители е много опасно, тъй като се изисква голяма доза нервна енергия и воля, за да не се поддадеш на господството им.

Споделете тази страница с Ваши приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest

Moля ако желаете радиестезичен анализ, прочетете уведомлението и попълнете декларацията към него