Изгубим ли човешкото, губим …

Изгубим ли човешкото, губим себе си

В-к “Свръхестественото”, 1995г.

Мисля, че всеки, който се занимава с окултизъм, ще се съгласи с мен: колкото по-навътре навлизаш в тайните на окултното, толкова по-необятно става неизвестното пред теб. Но постъпките на хората стават все по-понятни. За себе си мога да кажа, че постепенно започнах да си обяснявам защо хората постъпват по един или друг начин, даже понякога си позволявам да мисля, че нищо вече не може да ме изненада у тях. Разбира се, това сигурно не е така!

Трудно може да се оспори фактът, че почти всички лечители, без значение как се наричат: екстрасенси, магьосници, окултисти, биоенерготерапевти, неусетно започват да затъват в “мръсотията”, която ни обгражда. С времето става все по-трудно да се освобождаваш от тази “мръсотия”. До голяма степен това наслагване е свързано с проблемите на хората, потърсили помощ при нас. Случвало ми се е да помогна на някого, а след това да чуя лоши думи от него, вместо благодарност. Наскоро ме попитаха защо продължавам да помагам на такава хора. Защото те отново и отново се сблъскват с нерешим проблем и пак идват да ме търсят. Не ги прогонвам. Ще попитате: защо? Отговорът е много прост: всички сме човеци и имаме своите недостатъци. Много важно е в това време, когато всеки тича към материалното, при този бяг да не изръсиш човешкото от душата си. В конкретния случай имам предвид нас, лечителите, – изгубим ли човешкото, все едно, че сме изгубили самите себе си в калта, в “мръсотията”.

Нека не забравяме, че така наречените екстрасензорни или трансцедентални способности са били достъпни за всички хора при раждането на нашата “цивилизация”. Неизползването им е довело до закърняване. Оттам нататък през вековете тези знания са се пазели като достояние на жреците, шаманите, посветените. Но ето че в наши дни се наблюдава бум в проявлението на част от тези способности. Случва се обикновено след някаква емоционална, психическа или физическа травма и има своето нормално обяснение. Примерно на един йога са нужни 20-30 години, за да достигне до определена степен на владеене на скритата вътрешна енергия. Но ето че човек, преживял травма и с такива заложби, изведнъж добива умения! Става дума за проявление на един такъв вид енергия, но по различен начин.

Доброто и злото също са проявление на един и същ вид енергията! Например в учението за Практическата магия и двата основни дяла: Бяла – свещена, и Черна – сатанизъм, се изграждат от неутралните елементи. Въпросът е по какъв начин ще извършиш самата трансформация и дали искаш да направиш добро или зло. За онези, които са разбрали какво искам да кажа, ще дам един прост пример: в човешкия организъм има постоянен баланс на добро и лошо: ако 60 дни поред не ядеш, ще умреш, но ако 60 дни поред преяждаш, също ще умреш!

Много важно е за нас, лечителите, да узнаем, че за да постигнем баланс на енергийно и функционално ниво, трябва добре да познаваме и двата крайни полюса – положителния и отрицателния.

Човешко е, когато се сблъскаш в живота с нерешим за теб проблем, без да се замислиш да приемеш всякаква помощ. Но често човек, когато излезе от критична ситуация, се замисля и установява, че или помощта не е била каквато трябва, или не му е ясно как точно му е помогнато. Затова нека не се сърдим на пациентите си! Процентът на хората, които са наясно какво точно представлява екстрасензориката, е много малък. Нормално е незнаещият, неразбиращият да злослови. Затова спомнете си старата поговорка: “Направи добро и го хвърли в морето!”

В практиката си съм се убедил, че 90 % от успешното лечение зависи от желанието за подобрение на самия човек и доверието му в лечителя и само 10 % са в уменията, но разбира се те са много важни, без тях не може. Ала при цялото си лечителско умение, знаете колко е трудно да се помогне на човек, който не иска да се излекува!

Споделете тази страница с Ваши приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest

Moля ако желаете радиестезичен анализ, прочетете уведомлението и попълнете декларацията към него