Ан – мо

(китайски точков масаж)

Продължителност: 45 минути
Цена: 20.00 лева

Ан-мо е най-древното название на китайския традиционен масаж. Терминът отразява двата възможни начина за въздействие върху човешкото тяло.

Ан означава натиск със задържане в определена точка или зона, т.е. покой (Ин), а мо представлява масажно движение по линия, канал или област, т.е. активност (Ян).

Същността на този метод е чрез специалните масажни техники да се въздейства върху активните точки и външния ход на каналите, минаващи през кожата, мускулите и сухожилията на тялото.

Според древните китайски лечители ан-мо се прилага с цел да се отблокират (отпушат, продухат) каналите. По този начин се регулира движението на енергията ци по тях. Това може да се постигне само когато се съчетаят двата вида техники – натиск (покой) ин и движение ян.

Масажът е специален вид мануална терапия. Чрез него се предотвратяват или се лекуват различни заболявания на организма. Осъществява се чрез стимулиране на определени активни точки и линии по повърхността на човешкото тяло посредством специални техники, изпълнявани или с ръката – натисково разтриване, техника “нокът-игла”, праволинейно плъзгащо разтриване, удари и други, или с уреди (предимно дървени) – натиск и удари. Според теорията на китайската традиционна медицина чрез тях се осигурява безпрепятствено циркулиране на енергията ци и на кръвта по енергийните канали и частите на тялото. В резултат на това се възстановяват засегнатите структури и функции на човешкия организъм и се възобновява равновесието в тялото.

Споделете тази страница с Ваши приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest

Moля ако желаете радиестезичен анализ, прочетете уведомлението и попълнете декларацията към него