logo

ПубликацииПолезни връзки

Начало English
Всички продукти и дейности са обект на запазена марка,ноу и шоу-хау на "Био-М Ив.Иванов"Еоод
 

СПОМЕН

През месец май 1992 год. присъствах на Международен езотеричен събор в гр. Банкя, организиран от фондация “Зов”. Участваха хора с разнородни интереси в областта на Духовното, Езотериката, Парапсихологията, Окултните науки... Ето някои от по-именитите:
- Д-р Чарлз Томас Кейси - американски психиатър и президент на фондацията “Едгар Кейси”
- Проф. Лешек Верес - вице-президент на Световната асоциация по Астрология
- Юзеф Оношко - директор на Лодзката школа по Психотроника
- Д-р Виктор Сарчук - създател на уникален патентован метод за диагностика и лечение по акупунктурните точки с целия си украински екип
- Люс Гиерин - французойка,специалист по “Мандала”
- Д-р Ренато - немец, създал уникален метод за биолечение във вода
- Любомир Димков - син на големия български природолечител Петър Димков
- Милена Нейкова - гладолечителка и ученичка на Лидия Ковачева
- Д-р Атанас Михайлов – хомеопат
- природолечители, радиестезисти и много други.
Огромно впечатление ми направи лекцията по Астрология на един от доаените на Бялото братство - брат Николай Дойнов. Той разказваше простичко и с лекота, на достъпен език самобитните си знания, съчетали в себе си древните езотерични мъдрости с някои от най-новите научни открития (въпреки деветдесетте си години). Никога няма да забравя как в края на лекцията залата избухна в ръкопляскания, а проф. Лешек Верес излезе на сцената и целуна ръката на брат Николай, разказвайки, че познава много астролози от цял свят, но чутото току що дълбоко го е впечатлило. (По-късно имах възможноста да дам данните си за личен хороскоп, който брат Николай изготви. Факт е, че за тези 18 години, които изминаха от тогава, всичко предначертано от стария астролог се случи.)
Много от чужденците бяха дошли с пълни с техника коли, за да документират и заснемат песните и танците на Бялото братство. На събора присъстваха над осемдесет танцъори, художници и музиканти от Бялото братство, водени от Ина дойнова, а музиката на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) звуча няколко пъти, изпълнявана от виртуозната цигуларка Йоана Стратева.
Тук - на този събор за пръв път гледах и танца на Слънцето - Паневритмията. Както аз, така и много от присъстващите по-късно имахме възможноста неколкократно да играем Паневритмия в полите на Витоша под акомпанимента на групата великолепни музиканти, свирещи музиката на Учителя.