logo

ПубликацииПолезни връзки

Начало English
Всички продукти и дейности са обект на запазена марка,ноу и шоу-хау на "Био-М Ив.Иванов"Еоод
 

У нас се прилагат над ...

У нас се прилагат над 40 вида магии

В-к "Нова Добруджанска трибуна", 07.2005г.

В момента българите най-често си правят автомагии, страдат и от естественото излъчване на земята

Ивелин Иванов е професионален радиестезист и маг. Роден на 21 януари 1969 година в село Росица, област Добрич. Майстор на спорта по плуване. От 1990 година професионално се занимава с неутрализирането на вредни енергийни излъчвания и въздействия в различните им естествени, изкуствени и смесени разновидности.

- Г-н Иванов, какво представлява радиестезията?

- Най-простото обяснение е физикална наука, която борави с вълни. Абсолютно всичко в природата излъчва вълни. Радиестезията борави с вълни. Моята работа е да хващам излъчването на определени неща, които са около нас. Човешкият мозък също излъчва вълни – различни типове и видове. Около човешкият организъм има – освен нормалното физическо тяло, още няколко различни енергийни пласта.

Затова казах, че радиестезията може да направи всичко, защото на принципа на елиминацията може да се проверяват всякакви въпроси. Преди малко, например, проверявах писма от Италия и САЩ. Хората от там ми задават въпроси и аз ги проверявам на принципа на елиминацията. Макар, че те са там, аз имам техни снимки, и по този начин установяваме как най-добре те трябва да процедират в момента.

- Как започнахте да се занимавате с радиестезия?

- Бях в казармата, водач на служебно куче. След наряд на кучето се вадят доста кърлежи. След това започнаха да ми се надуват лимфните възли. С опасения за лаймска болест ме вкараха в лечебница, след това в болница. Започнаха да ми слагат антибиотици. Оказа се, че съм алергичен към един от тях. В резултат на това е спряла работата на сърцето ми за около 20 минути. Интересното беше, че след това бързо се възстанових. И от човек, който никога не се е интересувал от подобни неща и никога не е знаел за тях, аз започнах да проявявам подобни интереси. Отдавна правех масаж. След случката се оказа, че при масаж, много по-бързо помагам на хората. Бях поканен на състезание по водно ориентиране. Една от състезателките от полския национален тим имаше проблем. Исках да си сложа ръката на корема й, защото мислех, че мога да й помогна. Намерих преводача на групата и му обясних какво мога да направя. Сложих си ръката, тя след няколко минути ми се хвърли на врата, каза, че болката й отминала. Тогава ми казаха, че съм бил енергиен коректор. След като се уволних от казармата, се върнах към спорта – майстор съм на спорта по плуване. Освен със спорт се занимавах и с много други неща – водих една детска група към дружество ”Добруджа”, работих като масажист, занимавах се с фотомоделство, манекенство. Там, където работех като масажист, се запознах с госпожа, която работеше като екстрасенс. Проявих интерес. Оказа се, че имам много заложби и ми предложи да работя с нея. Работих няколко месеца. На една от срещите ни с хора с такива заложби, се оказа, че има хора и със заложби като радиестезия. След това се запознах с един много известен радиестезист – Георги Атанасов. Той ми предложи да ме учи на радиестезия.

- За какво най-често Ви търсят?

- За най-различни проблеми. Основното, с което се занимавам, са радиестезични услуги. Спектърът е много широк. Имам запазени марки за откриване и неутрализиране на вредни въздействия, негативни влияния. На всеки от моите анализи най-отгоре пише: Всички услуги, свързани с физиката на човешкото тяло, извършвани чрез откриване и неутрализиране на вредни енергийни излъчвания и въздействия в различните им естествени, изкуствени и смесени разновидности, както и чрез използване на природни продукти, енергизирани минерали, биостимулатори, неутрализатори, радиестезични линеали, радиестезични махала, багети и други, са обект на запазена марка на моята фирма. Те са обект на запазена марка от 5-6 години. Така че спектърът е много широк. Единствените запазени марки на територията на България на тази основа са мои.

Миналата седмица, например, имах среща с моя пациентка, приятелка, която е известна оперна певица и живее във Финландия. Беше в България и проверявах куп въпроси за професионалната й реализация. В същото време тя има и натоварвания от хората, с които работи, от енергийна гледна точка. Защото, колкото и добре да я приемат, все пак, когато човек живее в чужбина, не е приет изцяло. Така се получават различни отклонения и аз мога да дам съвети.

- Радиестезията изисква специални умения или специални познания?

- И едното и другото. Имахме идея обучението по радиестезия да бъде въведено в университета. Две висши учебни заведения бяха изразили претенции да направят катедра по радиестезия, но те не се увенчаха с успех. Аз в момента уча ”Мениджмънт в рекреацията” в Икономическия университет във Варна. Една от дисциплините, които се изучават в тази специалност, е радиестезията, т.е. тя вече е включена в университетско обучение.

- Каква е разликата с екстрасенството?

- Огромна е. Аз за това се занимавам с радиестезия. В началото всички радиестезисти се водеха екстрасенси. Екстрасенсите нямат базисна основа, на която да поставят това, което правят. Това безцелно махане с ръце, което прилагат някои, в определени моменти може да доведе до обратен ефект. По-лошото е, че голяма част от хората, които се водят екстрасенси, които работят само с биоенергетичното си излъчване, в някои моменти не знаят какво правят и могат да причинят необратими състояния. Имал съм възможност да меря хиляди такива хора, не само в България, но и по цял свят. Вече съществуват съюзи на хора, които са увредени по енергиен път. Разликата с екстрасенсите е, че радиестезията почива на физикална основа, т.е. прави се спектрален анализ. Самото замерване е на основата на физичен анализ. Най-елементарно ще обясня какво правя – вземам коса или снимка от човека, по тях отчитам определените параметри на неговия организъм. Винаги се започва с т.нар. обща биологична вълна или т.нар. обща дължина на биополето. От нея се отчитат всички останали натоварвания, проблеми, отклонения и т.н. Не че и аз не мога да махам с ръце, но в случая говорим за научна работа. Занимавам се с радиестезия, защото имам няколко различни начина да проверя дали информацията, която получавам, е правилна. Световна статистика сочи, че 90% от хората могат да работят радиестезия. Не могат да я работят хора, които имат умствени отклонения или високо кръвно налягане. От тези 90%, около 45% могат да станат добри радиестезисти – освен да помагат на себе си, могат да помагат и на близките си. Например, вечер проверявате дали даден крем е подходящ да си го сложите преди лягане и дали няма да създаде проблем за лицето ви. Или пък да проверите дали това, което сте решили да сготвите, е удачно за семейството ви, или не. От тези 45%, 0,5 - 0,7% могат да станат много добри радиестезисти, а от тях 0,05 – 0,07% могат да стигнат до върховете на радиестезията, т.е. – освен практиката, трябва човек да има и дадености. Има 15-16 трансцедентални способности, а радиестезията е една от тях. Какво значи ”екстрасенс” – човек с по-голяма чувственост. На практика, всеки от нас има по-голяма чувственост, просто в различна сфера. Когато някой реши, че има повече дадености от другите, започва да прави разни неща и решава, едва ли не, че е Господ, което е смешно. Докато радиестезията почива на физична основа, нещо, което се е доказало през хилядолетията. Принципът е същият както откриването на минерали, метали и води. Само че аз работя с човешкия организъм, с проблемите на човека.

- Какви най-трудни проблеми на човешкото тяло сте решавали?

- След като досега през кабинетите ми са преминали над 85 хиляди души от цял свят, значи, че съм работил с всякакви проблеми. Сега се сещам за госпожа, с която от десетина години работим заедно. Не живее в България. Години наред, когато е у нас, й откриват проблеми. Когато си отиде там, където живее, не откриват никакви сериозни проблеми, но откриват, че е в добро общо функционално състояние, докато психиката й не е добре. Оказа се енергийно замърсяване – въздействие от рода на т.нар. магии. То беше преминало, тъй като никой не можеше да уточни какво й има, в много по-сериозно вредно въздействие – т.нар. автоимунно психично въздействие, което може да се приеме като автомагия. То е много по-лошо от външните въздействия. Това означава, че собствената психика на човека въздейства отрицателно на него самия. Вместо да му помага, тя много повече го уврежда. Освен това, при нея имаше няколко вида естествени излъчвания от самата земя на мястото, където живееше. Вследствие на всичко това се бяха получили доста неприятни паразитни организми в дебелото й черво. За няколко месеца успяхме да балансираме нещата.

- Вие се занимавате с неутрализиране на магии. Искам да Ви попитам България по-специфична ли е по наличие на магии в сравнение с другите държави?

- Определено е по-специфична, защото тук се срещат няколко религии, учения, течения, които през годините са довели до развитието на различни магически практики. Държа да отбележа обаче, че магиите не са най-често срещаното вредно въздействие. Най-често срещаното вредно въздействие в момента в България са собствените автоимунни въздействия на хората от гледна точка на времето, в което живеем и естественото излъчване на самата земя. Имал съм възможност да работя в много други страни. Голяма част от тях са специфични с начините на въздействие. Тук – при нас, се срещат много и различни начини. Друг е въпросът, че голяма част от хората, които правят подобни въздействия, не разбират какво правят. Знаят, че като препишат определено словосъчетание или като вържат конец или направят нещо върху парче сапун, това ще доведе до лошо състояние на човека, на когото са решили да въздействат. Има и хора, които професионално се занимават с въздействия.

Друг е въпросът каква е културата на българина и до каква степен разбира какво правят. Например, скоро при мен дойде известна телевизионна водеща. Някой е напръскал с нещо чантата й. Тя решава, че някой й е направил много лоша магия. В такива случаи е задължително предметът, за който имате притеснения, да се завие в алуминиево фолио. То има свойството да не допуска отрицателното излъчване. След това спокойно аз или друг радиестезист може да измери дали има отрицателно излъчване, или не. При тази госпожа се оказа, че няма нищо отрицателно. Направено е нарочно, защото в момента, в който го види, прави тахикардия и други проблеми, налага се да отиде в болницата за изследвания. Т.е. – става въпрос за злоба, завист, защото някой иска да й седне на мястото.

- За какво най-често се правят магии?

- За най-различни неща. Обикновено на територията на България се правят около 40 вида магии с над 1500 подразновидности. Най-често срещаните са да няма нормална любов, пари, семейство, щастие, здраве, благополучие, психични отклонения, нервно напрежение и т.н.

- И в това ли отново се проявява характерологичната особеност на българина, че не е важно на мен да ми е добре, а на другия да му е зле?

- Точно така. Мога да направя аналог на нашата страна единствено с Куба, но там нещата са малко по-различни. Там всеки човек, като се роди, му дават по двама шамана, към които той е вързан. Тези хора казват какво да се прави в неговия живот. Освен вуду магии, там се правят и водо магии. Разликата е, че у нас – кой разбира и кой не разбира говори за магии – един прави, друг разваля, което е огромна глупост. Нискочестотното въздействие – магията, е цялостно въздействие. То има няколко материални носителя на отрицателно въздействие – муски. Муска може да бъде всичко – коса, капка кръв, слюнка, химикалът, с който работите. Някои от муските се правят с определени течности, които се изпаряват. Човек, който решава, че има магия, отива при първата срещната врачка или друг да му развали магията. Започва да носи разни черни животни, да прави ритуали. Това е огромна глупост. За да се развали въздействие от рода на мария, трябва да се намерят материалните носители, които са предизвикали самото въздействие. Да речем, че врачката ги е намерила. Но подлятата течност, се е изпарила. Оказва се, че няма как да се развали магията. Казвам, че е огромна глупост, защото повечето от хората, които казват, че развалят магии, не развалят, а върху старото влияние, правят ново. Така човекът с проблема за даден период може да се чувства добре, но след това проблемът се връща с много по-голяма сила или се получава нов, различен проблем.

- Как Вие премахвате магии?

- При мен принципът е съвсем различен. Обикновено хората, когато намерят подобни предмети, ми ги носят завити във фолио. Аз – като уточня, че има отклонения, остават при мен, за да ги неутрализирам. След като съм ги изчистил, голяма част ги изхвърлям, а тези, които са с най-силна вълна, ги оставям при мен. Всички видове биостимулатори и неутрализатори, които произвеждам, се поставят между гърдите. Функцията им, за определен период от време – в зависимост от вида им, е да изчистят и неутрализират вредните влияния. Без значение дали има материални носители, или не. Най-добрите форми на продукта, който произвеждам, допълнително екранират защитна бариера, която след това не допуска вредни въздействия. Т.е. – докато той е на Вас, сте предпазени.

- Какво представлява естественото въздействие на земята? И има ли нещо общо с т.нар. корени на човека?

- Това са земни геомрежи. Когато аз започнах да уча радиестезия, се смяташе, че има една основна мрежа – на проф. Ернст Хартман. Тя е на всеки 2-2,15 до 2-2,50 метра на всички географски ширини. Няколко години след това се оказа, че има мрежа на проф. Къри. Тя е на всеки 5 и 6 метра. Подобна е като въздействие, но е по-мощна. Моите, а и на колегите ми изследвания, показаха, че има над 10-12 разновидности на естествено излъчване на самата земна мрежа. Най-простото обяснение е, че земята е огромен жив организъм. Той има излъчване. Аз съм правил анализи на 300 метра под и над земята и съм установил, че излъчването на геомрежите го има. Това означава, че дори да живеете под земята, или над земята, ако вашият организъм е предразположен към подобни влияния, то неминуемо се получава като обща реакция. Планетата Земя има зони, от които приема и от които предава енергия. Проблемът е когато човек попадне между кръстовките или на самата кръстосна линия. Доказано е, че над 90% от функционалните заболявания при хората са стимулирани от геомрежата. Получава се така, че човек се лекува, след това отива, ляга на леглото си, което е поставено на такава зона, и проблемът продължава. Правили сме изследвания в болница, като само с по един биостимулатор на всеки от хората и промяна на леглата се получиха резултати за две седмици. Освен това има и геопатогенни зони. Има отрицателно заредени земни пластове, естествено земно рентгеново излъчване, естествено радиоактивно земно излъчване, естествено излъчване от подпочвени води, от подводнини кухини и още много, много други.

- Това означава ли, че когато човек започне да строи дом, трябва да се направи такова замерване?

- Задължително. Навремето прабългарите не са правели къща преди да оставят куче или кон да легне на мястото, където ще се строи, защото тези животни имат рецептори, които доказват къде обикновено има положително излъчване. Котката пък ляга на местата, където има отрицателно излъчване от земята, както ляга на проблемното място на човека.Станислава Кръстева