logo

ПубликацииПолезни връзки

Начало English
Всички продукти и дейности са обект на запазена марка,ноу и шоу-хау на "Био-М Ив.Иванов"Еоод
 

Барселонска магическа фиеста

В-к "Свръхестесвеното", юли 1995г.

Макар, че датира едва от 1989г., Барселонският фестивал на магическото изкуство и алтернативната медицина вече си е извоювал име на един от най-престижните окултни форуми в Европа. Той се организира от езотеричното списание ”Карма 7” с директор Педро Палао – Понс, писател и езотерик, посветил 11 години на изследването на магическите науки.

Магическият фестивал се провежда всяка година на три нива – мартенският е предназначен главно за сътрудници и консултанти на ”Карма 7”, юнският (на който присъствах и аз) включва и участници от други страни, но най-престижен е ноемврийският – големият международен маджик фестивал. Условията за участие в него са много, но главното е предварителен разговор с г-н Педро Палао – Понс, който лично интервюира и одобрява участниците. При нашите разговори той прояви жив интерес към разработената от мен система за изчистване на вредни влияния. Получих покана да изнеса доклад и да извърша демонстрации на своя метод на тазгодишния фестивал в началото на ноември. Досега българин не е участвал в научната му програма, така че подготвям участието си с голяма прецизност и отговорност.

Но нека се върнем на отминалия юнски фестивал, състоял се в гр. Сабадел, в околностите на Барселона. Участниците в него бяха не повече от 30, но затова пък посетителите, които следяха работата му, бяха над 20 000. Фестивалът се провежда в огромно хале с над 100 щанда за езотерична литература, магически и гадателски пособия, кабинети за консултации, изложба на картини с лечебно действие и разбира се – голяма зала за докладите и демонстрациите. Научната програма бе изключително богата и разнообразна: лекцията по Тарот бе последвана от ритуал за хармонизиране на енергиите на хората в залата. Присъствахме на демонстрация на испанската ясновидка и парапсихоложка Пакита Бербел – автор на няколко книги по парапсихология и магия. Тя показа ритуал за цялостна енергизация на човек със спектралните цветове и друг – за връщане на изчезнало дете. Интерес предизвика и докладът на Хосе Грифол и Педро Канто – дългогодишни изследователи на феномена НЛО. Те приемат, че всяка среща с НЛО е контактьорство. За да разграничат полезната информация от фантазиите и шарлатанството, те са създали въпросник с над 200 точки, който с голяма точност определя дали въпросният свидетел действително е встъпвал в контакт. Университетска преподавателка ни запозна с най-новите си изследвания върху руните. Магьосниците Исали и Иса ни демонстрираха премахване на вредни влияния, като извършиха забранени доскоро за публично изпълнение ритуали от европейските магически култове. На този, както и на всички останали магически ритуали задължително присъстваше униформен представител на полицията, като гарант, че те се извършват с научна цел.

Връхна точка на фестивала безспорно бе демонстрацията на групата, ръководена от проф. Рикард Бру – едно от най-известните имена в съвременния окултизъм, директор на единствената школа ”Пост мортен” (”Посмъртно”). Той е единственият чужденец, на когото египетското правителство е разрешило достъп до помещенията в Хеопсовата пирамида, където друг човешки крак не е стъпвал. Там той чрез хипноза и ритуали е визуализирал хората, строили пирамидите. Две от експедициите му в пирамидата са заснети от телевизионен екип. През август тази година се подготвя нова – проф. Бру обеща да запознае читателите на ”Свръхестественото” с резултатите от нея, а по възможност – да присъства на Международния симпозиум по парапсихология в Банкя през септември.

По думите на Хосе – един от учениците на проф. Бру, участвал във всичките му експедиции, институтът ”Пост мортен” е единственият научен институт, който се занимава с явленията след смъртта. Работят основно с Египетската книга на мъртвите и обикновено повечето си ритуали извършват през нощта – показаното на фестивала бе само кратка демонстрация. Въпреки това, по време на нея групата на проф. Бру успя да прехвърли подсъзнанието на 3 от 8 участници в състояние, подобно на смърт и след него.

Имаше демонстрации на проф. Росана, които завършиха с раздаване на амулети, направени по патентован от нея метод. Медиумът Залия изпълни ритуал с помощта на две свои ученички, 277 свещи, ритуални чаши, купчина розови листа, карамфили, благовония, тибетски звънци и др. Особено атрактивен бе ритуалът, изпълнен съвместно от няколко школи и ръководен от проф. Росана и от директора на Европейския център по езотеризъм проф. Хосе Луис Нуаг – маг и кабалист. Той бе против войната, за доброто на всичко живо.

Заключителната демонстрация бе отново на групата на проф. Бру. Този път екипът му представи ритуален огън (твърди се, че проф. Бру е един от най-добрите познавачи на ритуалната магия, тъй като вече 20 години я проучва по целия свят).

Освен масираното испанско участие, имаше представители на индианците от Бразилия и Аржентина, холандци, американци. Запознах се с някои лечебни методи, които не се практикуват в България, разговарях часове за проблемите на хората с паранормални способности у нас с ръководството на фондация ”ФАК”, официално призната от испанското правителство. Цялата атмосфера на фестивала бе наситена с неподправен интерес, толерантност и доброжелателност, а езиковите бариери бяха безпомощни пред радостта и удоволствието, че можеш да контактуваш наведнъж с толкова много сродни души.Ивелин Иванов