logo

ПубликацииПолезни връзки

Начало English
Всички продукти и дейности са обект на запазена марка,ноу и шоу-хау на "Био-М Ив.Иванов"Еоод
 

Аз съм Адепт на ...

"Аз съм Aдепт на Свещената Бяла магия"

В-к "Север - изток", 1994 г.

Преди няколко месеца библиотека ”Сияние" към в. ”Свръхестественото" пусна от печат книгата на добричкия Маг – Ивелин Иванов ”Отровата на магиите”. Материалът в нея, предназначен за широк кръг читатели, ни запознава с много от тънкостите на това изкуство – магията.

- Защо написахте тази книга? Усетихте вътрешен подтик или решихте да ограмотите българина в тази област?

- Четох много ралични материали на тази тема и нито един не ми хареса, тъй като нито един не беше точен. Прекалено много се завоалираха нещата с прекалено много мистика. Трябваше точна и конкретна информация за магията като такава.

- Останахте ли доволен от крайния резултат?

- Да. Мисля, че минималният информативен минимум съм го дал. Дори получих предложения за написването на други трудове на тази тема, но поради липса на свободно време, трябваше да откажа.

- Самата дума магия звучи малко страшно, наистина ли е така?

- Не. Не е така. Но за по-голяма част от хората тя се свързва с филми и приказки от детството, където нещата са мистериозни и завоалирани. В крайна сметка тава ми беше и основната цел: да дам физично обяснение на нещата през погледа на радиестезията, за да се отсее истината от неистината.

- Някакви магии правите ли?

- Всичко в нашия живот е магия. Аз съм Адепт на Свещената бяла магия и когато се налага, в изключителни случаи, правя, но само за добро.

- По какво да познаем направена ли ни е магия?

- Първите признаци във всички случаи са цялостна отпуснатост на организма, неработоспособност, нервност, но това все още не значи, че е направена магия. Нещата трябва да се проверят допълнително и да се действа внимателно, защото това е една от най-печелившите индустрии в света.

- Какви действия трябва да предприемем в такъв момент?

- Първото и най-важното е да се обърнеш за съвет към човек с доказани способности. При намиране в къщата или на работното място на странни предмети или муски да не се пипат. А на хората , които са податливи на такива влияния, препоръчвам да ходят с обърнато бельо, като елементарна превантивна мярка.

- В книгата си изнасяте много интересна информация за значението на Сфинкса: ”Сфинксът има човешка глава, лъвски нокти, тяло на бик и крила на орел. Формулата, която характеризира този велик символ гласи: знай, смей се, искай, мълчи.”. Бихте ли го разталкували?

- В учението на древната практическа магия, което съдържа в себе си всички други науки, има няколко висши символа, които са поддържали нивото. Основният от тях е Сфинксът. Четирите символа, събрани в него символизират четирите човешки тела: физическо, астрално, ментално и етерно. Сфинксът е висшето съвършенство на всеки маг.

- Наред с информацията, свързана с магията, имате и отделни глави, посветени на хипнозата и внушението. Експериментирали ли сте в тази област?

- Естествено, да. Правя го постоянно в работата си. Използвам само елементарна хопноза с най-слаба степен на внушение. Всеки мой сеанс на биолечение завършва с такава. Преди четири години в кабинета ми влезе жена и заяви: ”Аз не вярвам на такива глупости, но дойдох да ми кажеш ще спя ли някога с мъж и ще се омъжа ли?”. Не е нужно да коментирам изумлението й след сеанса и след всички ”признания”, които сама направи.

- Кой Ви е въвел в цялото това тайнство? Пряк учител и наставник имал ли сте?

- Началните стъпки си мислех, че правя сам, но се оказа, че не е така. Имам духовен водач, представител на древните маи. Информацията, която получавам от него, не приемам за чиста монета, винаги пресявам.

- Напоследък много шум се вдигна около сектите. Има ли там наистина някакво хипнотично въздействие и що за чудо е психотронната война?

- Категорично съм против сектите, особено против тези, които се занимават с магически ритуали. А психотронното въздействие, психофашизмът са доказан факт. Неприятното е, че под въздействие на икономическите условия и неспокойната обстановка ставаме още по-податливи на такова влияние. Като пример давам наскоро направени изследвания – в Западна Европа на такъв натиск се поддава от 4 до 6 процента от населението, докато при нас в Източна процентът е почти 70.

- Разкажете нещо повече за пантаклите, талисманите, амулетите или така наречените ”предмети на силата”.

- Тези символи са могъщ помощник на мага. Всичко, което те съдържат (метал, знаци, символи, писменост и т.н.), символизира неговата духовна мощ и сила. Основното във всички магически операции е психическата воля, а всички тези атрибути са подпомагащи. Носени от обикновени хора действат закрилящо.

Моника Калчева